Fritata je italijanski doručak koji ćete obožavati!

canva
Iako je fritata jelo veoma blisko kajgani koju smo navikli da doručkujemo, ona je ipak neka nadograđena verzija koju su osmislili italijani. Reč je o umućenim jajima kojima se dodaje povrće, a po želji, u fritatu možete dodatii kobasicu, začine ili pršutu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 8 jaja
  • ¼ šolje mleka
  • 1 kašika maslivnog ulja
  • ½ šolje seckane šargarepe
  • 1 šolja šunke isečene na kockice
  • 10 iseckanih čeri paradajza
  • Seckani peršun
  • Biber
  • 300gr sira
  • 3 iseckane špargle

Priprema:

  1. Umutite jaja u činiji, a na maslinovom ulju propržite šparglu, šunku, šargarepu i začine. Kada dobiju zlatkastu boju skinite ih sa vatre.
  2. Dodajte jaje i ponovo vratite na tihu vatru bez mešanja. Narendajte sir preko jaja i dopustite smesi da naraste kako se bude pekla,ali i da se sir rastopi.
  3. Kada se sir rastopi, sklonite sa vatre fritatu i isecite na truglove. 

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs