Vanilice su već nekoliko godina na tronu najboljeg kolača na svetu i verujte, to uopšte nije bez razloga! Najbolje vanilice su one koje se prave na domaćoj masti, rhke, nežne i slatke
Sastojci:
- 1kg oštrog brašna
- 500g domaće svinjske masti
- 1 čaša jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- džem ili krem za punjenje
- šećer u prahu
Priprema:
- Svinjsku mast pomešati sa jogurtom, praškom za pecivo i vanilin šećerom pa sve umutiti mikserom dok se mast ne razredi. Dodavati brašno i postepeno preći na mešanje rukom.
- Testo treba da bude mekano i mrvičaste strukture. Kada ga umesite, stavite u kesu pa u frižider na nekih pola sata.
- Rernu zagrejte na 200 stepeni.
- Od testa razviti koru i modlom vaditi željene oblike. Stavljati ih u pleh obložen pek papirom.
- Peći vanilice oko deset minuta. Potrebno je da ostanu bele.
- Vruće spajati džemom ili kremom pa valjati u šećer u prahu.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.