Kako već rekosmo pre par dana, bundeva je kraljica jeseni, što u dekorativnom, što u kulinarskom smislu, pa ćemo gledati da vam damo što više ideja za njenu obradu i prirpemu. Danas vam predlažemo da napravite preukusne aromatične vafle sa bundevom
Sastojci:
- 2 šoljice oštrog brašna
- 3 jaja
- 1/4 šolje šećera
- 1/4 šolje mleka
- 1/2 šolje pirea od bundeve
- 125g maslaca ili margarina
- pola praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- kašičica krupne morske soli
- 1 kašičica cimeta
- malo muskatnog oraha
- malo mlevenog karanfilića
- ulje
Priprema:
- Suve sastojke pomešajte u jednoj činiji, a u drugoj posudi žicom umutite sve mokre sastojke - jaja, mleko, pire od bundeve, rastopljeni maslac.
- Mokre sastojke dodajte u suve i dobro izmešajte.
- Zagrejani pekač za vafle namastiti uljem pa uliti oko 1 šoljicu testa u sredinu pekača za vafle. Testo rasporedi po celom pekaču uz pomoć špatule i peći dok vafli ne dobiju zlatnu boju, 7-8 minuta.
- Vafle izvaditi iz pekača i par puta brzo prebaciti iz ruke u ruku kako bi se malo ohladili i dobili hrskavu koricu, savetuje Miss7.
- Prohlađene vafle ubaciti u zagrejanu rernu na 100 stepeni i držati ih tamo do posluživanja.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.