Sve poplarniji humus na našim prostorima se na Bliskom Istoku vekovima unazad konzumira, kako samostalno, tako i kao sastojak mnogih jela. Ovoj pasti sa pečurkama, humus će dati kremastu teksturu i odličan ukus istočnjačke kuhinje
Sastojci:
- 350 g testenine po izboru
- 250 g šampinjona
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica soli
- malo bibera
- 1 čen belog luka narendanog
- 2 kašike seckanog peršuna
- 130 g humusa
Sastojci:
- Kada se testenina skuva al dente, sačuvajte dve šolje vode od kuvanja, ocedite i sipajte je u šerpu. Očistite i iseckajte šampinjone na tanke listiće. Zagrejte ulje u velikom tiganju, a zatim dodajte pečurke. Začinite ih solju i biberom.
- Pečurke pržite na srednje jakoj vatri dok voda ne ispari i ne dobiju smeđu boju, a zatim dodajte rendani beli luk i seckani peršun, promešajte i pržite još minut dok ne osetite aromu belog luka.
- Ubacite humus i jednu šolju sačuvane vode od kuvanja testenine. Promešajte i kuvajte na laganoj vatri dok humus ne postane kremast. Probajte i začinite po ukusu.
- Isključite šporet, ubacite kuvanu testeninu i mešajte dok se potpuno ne obloži sosom. Ako je sos previše gust, dodajte još vode od kuvanja testenine dok ne postignete željenu konzistenciju. Servirajte sa peršunom i malo maslinovog ulja.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.