Reši 674 pregleda 27. April 2025.

Jagoda čizkejk: Poslastica za prave hedoniste!

canva

Sezona jagoda je uvečiko počela, a sveže i zamrznute se u poslasticama ne mogu uporediti. Ugrabite potrebnu količinu ovog ukusnog i zdravog voća i napravite ukusnu i laganu poslasticu u kojoj će svi uživati

Sastojci:

  • 200 g mlevene plazme
  • 150 g maslaca
  • 2 kašike meda
  • 200 g sirnog namaza
  • 150 g šećera u prahu
  • 200 g slatke pavlake
  • 1 kašika limuna
  • 1 kesica želatina
  • 200 g jagoda

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Mleveni keks, maslac i med sjediniti u kompaktnu masu. Kalup sa unutrašnje strane obložiti sa papirom za pečenje. Na dno kalupa stavite smesu od keksa, pritisnite i izravnajte.
  2. Pomešajte sirni namaz sa šećerom u prahu i malo izmiksajte, a zatim sipajte limunov sok. U drugoj posudi posebno izmiksajte slatku pavlaku pa promešajte varjačom.
  3. Želatin prelijte sa 4 kašike hladne vode. Kada  nabubri, zagrejte ga  da se istopi pa sipajte  u predhodnu smesu. Dobro promešajte, zatim smesu podelite na dva jednaka dela.
  4. Jagode sameljite u blenderu. U jednu polovinu siraste smese sipajte jagode i dobro promešajte, pa smesu sipajte preko kore u kalupu. Ostavite kalupe 10 minuta u frižideru, a zatim rasporedite i beli deo smese. Desert ostavite da prenoći u frižideru.

Prijatno!

Tvoja reakcija?