Sezona jagoda je uvečiko počela, a sveže i zamrznute se u poslasticama ne mogu uporediti. Ugrabite potrebnu količinu ovog ukusnog i zdravog voća i napravite ukusnu i laganu poslasticu u kojoj će svi uživati
Sastojci:
- 200 g mlevene plazme
- 150 g maslaca
- 2 kašike meda
- 200 g sirnog namaza
- 150 g šećera u prahu
- 200 g slatke pavlake
- 1 kašika limuna
- 1 kesica želatina
- 200 g jagoda
Priprema:
- Mleveni keks, maslac i med sjediniti u kompaktnu masu. Kalup sa unutrašnje strane obložiti sa papirom za pečenje. Na dno kalupa stavite smesu od keksa, pritisnite i izravnajte.
- Pomešajte sirni namaz sa šećerom u prahu i malo izmiksajte, a zatim sipajte limunov sok. U drugoj posudi posebno izmiksajte slatku pavlaku pa promešajte varjačom.
- Želatin prelijte sa 4 kašike hladne vode. Kada nabubri, zagrejte ga da se istopi pa sipajte u predhodnu smesu. Dobro promešajte, zatim smesu podelite na dva jednaka dela.
- Jagode sameljite u blenderu. U jednu polovinu siraste smese sipajte jagode i dobro promešajte, pa smesu sipajte preko kore u kalupu. Ostavite kalupe 10 minuta u frižideru, a zatim rasporedite i beli deo smese. Desert ostavite da prenoći u frižideru.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.