Alfredo pasta je nastala u 20. veku, na veoma simpatičan način, tako što je jedan kuvar pokušavao da napravi jelo koje će odgovarati jednoj trudnici. U međuvremeno, recept je modifikovan, a danas je poznat onaj sa piletinom, veoma jednostavan i preukusan
Sastojci:
- 400 g testenine
- 600 g pilećih grudi
- 1 kašika putera ili margarina
- origano, bosiljak, peršun
- parmezan
- so i biber
Za sos:
- 2 kašike putera ili margarina
- 4 čena belog luka
- 3 kašike brašna
- 450 ml mleka
- origano, bosiljak
- parmezan
- so i biber
Priprema:
- Pastu skuvajte po uputstvu sa pakovanja.
- Puter otopite na srednjoj temperaturi pa dodajte iseckane pileće grudi. Začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Kuvajte 8-10 minuta dok se piletina ne bude gotova. Izvadite je iz tiganja.
- Stavite opet puter u isti tiganj pa dodajte usitnjen beli luk. Dinstajte dok luk ne omekša. Dodajte polovinu brašna pa umešajte, pa dodajte i drugu polovinu. Dodajte mleko, postepeno, uz stalno mešanje dok sos ne počne da se zgušnjava.
- Dodajte so, biber, origano i bosiljak pa promešajte. Sipajte parmezan i mešajte dok se ne otopi.
- Sipajte sos preko skuvane paste, dodajte piletinu i dobro promešajte. Pospite peršunom i parmezanom.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.