U ovo doba godine, jabuke su najčešći sastojak voćnih poslastica pa tako uživamo u štrudlama, pitama, džemovima, ali i u sjajnim kolačima. Ako ste u potrazi za jednim od njih, imamo sjajan recept
Sastojci:
- 650 g jabuka
- 120 g omekšalog putera
- 100 g šećera
- 200 g brašna
- 3 jaja
- 1 kesica vanilin šećera
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sitno naribane limunove kore
- pola kašičice cimeta
Priprema:
- Puter i šećer pomešajte da dobijete homogenu masu i da se šećer istopi. Polako i postepeno umešajte jaja, a onda dodajte i limunovu koricu, kašiku vode i na kraju brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte kako biste dobili jednoličnu smesu.
- Podmažite puterom okrugli pleh pa ga obložite papirom za pečenje. U njega sipajte pripremljeno testo i špatulom ravnomerno rasporedite po celoj površini.
- Operite i osušite jabuke pa im uklonite peteljke i jezgro. Isecite ih na kriške i pospite cimetom, pa ih rasporedite po testu.
- Kolač pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na temperaturi od 180°C.
- Ispečen kolač po želji pospite prah šećerom.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.