Prvi 1204 pregleda 25. April 2025.

Pohovani pire krompir: Savršen prilog uz svako jelo!

canva

Krompir je neutralnog ukusa i kao takav može se skoristiti na mnogo načina da bi se dobilo ukusno, ali i brzo jelo. Kada je u pitanju ovo jelo, ne treba vam puno vremena za pripremu, a rezultati će vas sigurno oduševiti. Pohovani pire možete poslužiti kao prilog uz bilo koje jelo, ali i samostalno, kao grickalicu

Sastojci:

  • 2 krompira 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • peršun 
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 1 jaje
  • prezle

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Skuvajte i ispasirajte krompir.
  2. Dodajte slatku papriku, so i biber i skrob, sve dobro sjedinite, pa sipajte seckani peršun, ali ostavite još malo peršuna sa strane.
  3. Oblikujte smesu, pa napravite oblike po želji.
  4. Uvaljajte u umućeno jaje, pa u prezle koje ste pomešali sa seckanim peršunom.
  5. Pržite u vrelom ulju na srednjoj vatri dok kroketi fino ne porumene.

Prijatno!

Tvoja reakcija?