Krompir je neutralnog ukusa i kao takav može se skoristiti na mnogo načina da bi se dobilo ukusno, ali i brzo jelo. Kada je u pitanju ovo jelo, ne treba vam puno vremena za pripremu, a rezultati će vas sigurno oduševiti. Pohovani pire možete poslužiti kao prilog uz bilo koje jelo, ali i samostalno, kao grickalicu
Sastojci:
- 2 krompira
- 1 kašičica slatke paprike
- peršun
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 1 jaje
- prezle
Priprema:
- Skuvajte i ispasirajte krompir.
- Dodajte slatku papriku, so i biber i skrob, sve dobro sjedinite, pa sipajte seckani peršun, ali ostavite još malo peršuna sa strane.
- Oblikujte smesu, pa napravite oblike po želji.
- Uvaljajte u umućeno jaje, pa u prezle koje ste pomešali sa seckanim peršunom.
- Pržite u vrelom ulju na srednjoj vatri dok kroketi fino ne porumene.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.