Bundeva je kraljica jeseni i zime i zaslužuje počasno mesto na našim trpezama. Kada su u pitanju slatkiši sa bundevom, ima ih nebrojeno mnogo, od pita, tprti, pudinga pa sve do mafina... E danas imamo za vas sjajn recept za mafine
Bundeva je bogata beta karotenom, antioksidansom koji se u telu pretvara u vitamin A. Vitamin A pomaže da izoštrimo vid i sprečava očne bolesti, piše Lepota i zdravlje.
Sastojci:
- 225 g običnog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašika mlevenog cimeta
- 100 g šećera u prahu
- 50 g smeđeg šećera
- 200 g pirea od bundeve (ispecite bundevu u rerni i ispasirajte je)
- 2 velika jaja
- 125 g putera, otopljenog
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i oba šećera u velikoj posudi.
- Umutite pire i jaja, pa dodajte suvim sastojcima sa otopljenim puterom. Mutite 1-2 minuta mikserom dok se svi sastojci ne sjedine.
- Sipajte smesu u kalup za mafine u koji ste prethodno stavili papirne korpice za mafine.
- Pecite u zagrejanoj rerni sve dok ne narastu i ne porumene. Ostavite da se potpuno ohlade pre služenja.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.