Krompir se u Srbiji jede u svim mogućim varijantama i zaista je ukusan. Kada se zapeče i doda mu se još par sastojaka, možete da napravite pravu gozbu! Danas imamo za vas jedan zanimljiv i lep recept, veoma povoljan i brz, a garantujemo da će nakon ovog ručka svi biti siti
Ovaj recpt je veoma jednostavan i podložan eksperimentisanju. U ovo jelo možete dodati slaninicu, seckanu kobasicu, praziluk, povrće... Ma sve što vam padne na pamet, piše Lepota i Zdravlje.
Sastojci:
- 4 veća krompira
- 1 šolja narendanog punomasnog sira
- 4 jaja
- 1/2 šolje mleka
- so i biber po ukusu
- malo ulja
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200 stepeni.
- Oluštiten krompir dobro operite, isecite na tanke kolutove, posolite i pobiberite.
- Umutite jaja sa mlekom i malo soli.
- Poređajte polovinu krompira u vatrostalnu posudu koju ste prethodno podmazali. Preko rasporedite polovinu sira, pa to prelijte polovinom umućenog mleka i jaja.
- Odozgo poređajte drugu polovinu krompira, pa preostali sir i to prelijte ostatkom umućenog mleka i jaja. Pobiberite.
- Pecite u zagrejanoj rerni 35-40 minuta.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.