Prvi 417 pregleda 25. Novembar 2023.

Zapečena testenina sa sirom i spanaćem!

canva

Ono na čemu smo zahvalni Popaju jeste to što nas je naučio da je spanać važan za snagu. Ipak. trebalo bi da znamo koliko je ova namirnica bogata gvožđem i raznim vitaminima, a može se pripremiti na tiliko načina da nikada ne biste ni pomislili da je baš spanać glavni sastojak nekog jela

U ovom receptu je dominantan po boji, a ukus spanaća s ei ne oseća. Zato je tu onaj predivan miris sira koji mami, piše Jutarnji.

Sastojci:

  • 500g testenine po želji
  • 500 g spanaća
  • 300 g ricotta sira
  • so
  • muskatni oraščić
  • 100 g naribane mozzarelle
  • 2 čena belog luka
  • 450 ml pirea od paradajza
  • 100 ml povrtnog temeljca
  • kašičica suvog origana
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 150 g gauda sira

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Spanać kratko izblanširajte pa ga naseckajte na tanke rezance i stavite u veću posudu.
  2. Testeninu skuvajte do pola u puno vode posoljene po želji.
  3. Spanaću dodajte ricotta sir, so, biber, muskatni oraščić, naribanu mozzarellu, beli luk i origano pa sve dobro promiješajte.
  4. Podmažite pekač maslinovim uljem. Ulijte pire od paradajza i ravnomerno ga rasporedite po tiganju. Pomešajte sos sa testeninom pa sve preručite u podmazan pekač.
  5. Testeninu prelijte temeljcem pa narendajte gaudu. Posudu stavite u rernu i pecite na temperaturi od 180 stepeni dok se sir ne otopi i ne dobije zlatnu boju. Pečenu testeninu začinite svežim vlašcem ili bosiljkom.

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važno obaveštenje
    Skladno sa člankom 94. Zakona o elektronskim medijima, komentarisanje članaka na web portalu Roosvaaj.rs dopušteno je samo registrovanim korisnicima. Svaki korisnik koji želi da komentariše članke obavezan je da se prethodno upozna sa Pravilima komentarisanja na web portalu Roosvaaj.rs i sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Marko

    Lepa Lukic se zove Lepava Mušović.