Jesen je već stigla i kao što to red nalaže, na trpezi se polako smenjuju 'letnja' za 'zimska' jela. Paprika je, naravno, prisutna u našoj kuhinji tokom cele godine, ali kako bismo najlepše iskoristili svežu, možete napraviti ovu preukusnu musaku
Sastojci:
- 12 crvenih mesnatih paprika
- 3 jajeta
- malo vode
- 3 kašike brašna
- 3 kašike prezli
- 0,5 kg mlevenog mešanog mesa
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- malo peršunovog lista
- 2 dl kisele pavlake
- začini po ukusu
Priprema:
- Ispecite paprike u rerni pa vruće stavite u posudu i poklopite da se potpare i ohlade. Oljuštite ih, izvadite semenke i posolite.
- Uvaljajte svaku papriku prvo u mešavinu brašna i prezli, zatim u umućena i posoljena dva jaja, pa ponovo u smesu od mrvica i brašna i ispohujte na ulju.
- Crni i beli luk iseckajte i propržite na ulju, dodajte mleveno meso, začinite i dinstajte. Pred kraj dodajte peršunov list.
- U vatrostalnu posudu naređajte pet paprika, prekrijte izdinstanim mesom, a odozgo stavite ostalih pet paprika. Preostale dve paprike ostavite sa strane.
- Musaku prelijte pavlakom pomešanom sa jednim preostalim jajetom i stavite u rernu da se zapeče oko pola sata na 200 stepeni.
- Pre služenja odozgo poslažite na rezance isečene dve pohovane paprike.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.