Srbija ima svoje "zaštitne znake" kada je u pitanju hrana, a kako zađemo u koji njen kraj, tako se smenjuju različiti specijaliteta na koje ni mi ni stranci ne stajemo ravnodušni. Negde uživamo u pečenju, negde u roštilju, negde u poslasticama, ali jedno je sigurno: ništa kao komplet lepinja! Ona je ta koja zaista osvaja
Ako ste ikada bili na Zlatiboru i generalno u Zapadnoj Srbiji, sigurni smo da su vam izneli komplet lepinju kao specijalitet tog kraja. I kako je prava retkost naići na taj specifičan ukus kada se on iskopira u raznim varijantama, mi vam prenosimo recept sa portala Žena uz koji i vi možete da budete majstor za komplet lepinju!
Sastojci za četiri lepinje:
- 4 lepinje
- 4 jaja
- 8 kašika starijeg kajmaka
- 12 kašika pretopa od pečenja (sokovi koji ostanu u plehu nakon pečenja)
Priprema:
Od svake lepinje isecite gornji deo, tako da od njega dobijete poklopac, a da donji deo ostane u obliku posude. Donje delove naređajte na pleh. U svaku "posudu" stavite jedno jaje i dve kašike omekšalog kajmaka. To umutite u samoj lepinji, pa odozgo stavite poklopčić i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče. Nakon 10 do 15 minuta izvadite lepinje, sklonite poklopčiće i svaku lepinju prelijtelijte sa po tri kašike zagrejanog pretopa od pečenja. Odmah poslužite uz sir, pršutu i ajvar!
Obožavaš da pevaš? Sanjaš o nastupu na velikoj sceni? Vreme ti je da se prijaviš na novi muzički show Superstar. Osvoji nagradu od 50.000 eura i pokaži šta znaš!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.