Prvi 136 pregleda 29. April 2024.

Ukusni pica pužići koji mogu da traju danima!

canva

Recept za ovo izdašno pecivo nas je oduševio. Ono što su njegove dobre strane jeste to da će danima zadržati mekoću i svežinu, ali i da se usled toga da ćete od ovog testa dobiti dosta pužića, višak može zamrznuti i podgrejati za sledeću priliku

Kad se potpuno ohladi, rasporedite ovo pecivo po plehu tako da se ne dodiruje i stavite u zamrzivač na tri sata. Potom ih prebacite u kesu za zamrzivač i vratite unutra. Takve ih možete čuvati tri meseca.

 | Author: canva canva

Samo ih poređajte po plehu obloženom pek-papirom i stavite u rernu zagrejanu na 180°. Neka se greje dok ne bude fino hrskavo spolja, za ohlađene pužiće je to 10-15 minuta, a za zamrznute 15-20 minuta, piše Glossy.

Sastojci:

Za testo:

  • 310 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 230 ml. tople vode
  • 1 kašika šećera
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli

Za nadev:

  • 200 ml paradajz
  • origano po ukusu
  • 2 kašike veganske pavlake po ukusu
  • prstohvat kurkume
  • 130 g biljnog sira

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Kvasac rastvorite u malo tople vode, dodajte šećer i ostavite da se aktivira nekih 10 minuta. Dodajte maslinovo ulje i so, dobro promešajte, pa dodajte brašno malo po malo, uz mešanje. Zamesite testo i ostavite ga pokriveno oko 15 minuta. Razvucite odstajalo testo oklagijom i uključite rernu da se greje na 200-220°.
  2. Pomešajte paradajz sos i origano pa time premažite razvučeno testo do 1cm od ivica pa pospite rendanim posnim sirom.
  3. Rolajte testo kao da pravite rolat, pa oštrim nožem isecite na "pužiće" širine oko 4-5 cm. Ako vam deluje kao da će se teško seći i razvlačiti, stavite u frižider na 15 minuta.
  4. Ređajte "pužiće" po plehu obloženom pek-papirom.
  5. U jednoj činijici pomešajte vegansku pavlaku i kurkumu, pa polovinom te mešavine namažite "pužiće".
  6. Pecitepužiće u dobro zagrejanoj rerni 18-20 minuta, izvadite, namažite preostalom smesom veganske pavlake i kurkume, pa vratite da se peče još 10-12 minuta. Izvadite kad bude zlatnosmeđe.

Tvoja reakcija?