Ovaj recept je jednostavan način da dodate malo slatkoće u svoj život! Cimet rolnice su savršeno mekane, a ukus cimeta ih čini idealnom poslasticom za svako doba dana. Ovaj recept ne samo da će ispuniti vaš dom neodoljivim mirisom, već će vam i pružiti trenutak čiste sreće dok grickate svaki ukusni zalogaj. Bez obzira jeste li početnik ili iskusan kuvar, ovaj recept je jednostavan za pripremu i ne zahteva mnogo vremena i truda
Sastojci:
- brašno 350 g
- suvi kvasac 1 kesica
- prašak za pecivo 1/2 kesice
- šećer 60 g
- puter 30 g
- so 1/4 kašičice
- mleko 120 ml
- voda 60 ml
Fil:
- smeđi šećer 100 g
- puter 100 g
- cimet 20 g
Premaz:
- puter 60 g
- šećer u prahu 200 g
- mleko
Postupak:
U činiju sipajte mlako mleko i vodu, kvasac i kašiku šećera, pa ostavite da kvasac nadođe. Uz mešanje dodajte zatim ostatak šećera, so i otopljeni puter i jaja. Ovu smesu prelijte preko brašna i umesite testo. Ostavite ga da naraste. Pomešajte rastopljeni puter, šećer i cimet. Razvucite testo u pravougaonik i pramažite ga filom od cimeta i šećera, pa urolajte. Nožem isecite rolnice, stavite ih u pleh i ostavite da još malo rastu. Rolnice pecite oko 15 minuta na 200 stepeni. Za preliv pomešajte otopljeni puter sa šećerom u prahu i mlekom, pa prelijte prohlađene rolnice.
Prijatno, uživajte!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.