Zamislite sočnu i ukusnu gibanicu koja će zadovoljiti svačije nepce, a pri tom neće osakatiti vaš budžet. U ovom članku, istražićemo recept za pravljenje fantastične gibanice za samo 250 dinara. Otkrićemo vam korake za pripremu ove tradicionalne poslastice koja će vas osvojiti svojim ukusom, a istovremeno neće previše opteretiti vaš novčanik!
Sastojci (za jednu osobu):
- 150 grama gotovih kora
- 150 grama sira
- jedno jaje
- 100 ml jogurta
- 100 ml kisele vode
- malo ulja
- malo soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 °C i pripremite pleh sa papirom za pečenje. Za pripremu preliva, umutite jaja, jogurt, vodu, ulje i so dok ne dobijete homogenu smesu. Prvo lagano mutite jaja, a zatim dodajte ostale sastojke. Raširite jednu koru na radnu površinu i ravnomerno je premažite sa malo sitnog sira. Prekrijte je drugom korom i ponovno je premažite sa malo sitnog sira, pa tako nastavite dok ne potrošite sve kore i sir. Dakle, složite sve kore jednu preko druge. Zatim ih zarolajte i iscete na deset jednakih komada uz pomoć oštrog noža. Kako ih sečete, slažite ih u pleh sa stranom na kojoj je sir prema dole. Ređajte sve komade jedan do drugog u dva reda, ako je pleh dug. Ako je pleh okrugao, tada ih rasporedite u krug i završite u sredini. Pažljivo prelijte gibanicu prelivom, tako da svaki komad gibanice dobije jednaku količinu preliva kako bi bila podjednako sočna. Pecite oko 40 minuta ili dok gibanica ne porumeni. Prijatno, uživajte!
Cene sastojaka (za datu količinu):
- kore (50 dinara)
- sir (150 dinara)
- jaje (25 dinara)
- jogurt (15 dinara)
- kisela voda (10 dinara)
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.