Tokom zimskog perioda uglavnom jedemo "teže" psolastice, dok se u letnjim mesecima okrećemo kremastim, laganijim varijantama. Recept za ovaj kolač će vas oduševiti, jer pored toga šro se sprema za samo par minuta, savršeno je kremast i pogodan za predstojeće vrele dane koji će, nadamo se, uskoro stići
Sastojci:
- 250g mlevenog keksa
- 3 kašike putera ili margarina
- malo cimeta
- 180 ml kondenzovanog mleka
- 180 g krem sira
- jedno jaje
- aroma vanile
- 4 urme i oraha
- 60 grama iseckanih badema
- karamel preliv po želji
Ovaj recept je pogledalo više od milion i po ljudi, a kako kaže Glossy, kada vidite kako se sprema, biće vam jasno i zašto.
Priprema:
- Keks dodajte otopljenom puterou i dobro promešajte, pa prebacite u kalup obložen pek-papirom. Lepo rasporedite i utisnite da napravite koru.
- U činiji pomešajte kondenzovano mleko sa jajetom, krem sirom i aromom vanile, pa dobro umutite mikserom. Time prelijte koru od keksa.
- Pospite seckanim urmama i orasima, a potom i listićima ili sitno seckanim bademom.
- Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
- Po želji, možete posuti karamel preliv.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.