Sezona šljiva je u punom jeku i zato ih treba maskimalno iskoristiti. Osim pravljenja slatkog, džemova i pekmeza, od šljiva se mogu napraviti preukusni i slasni kolači sa specifičnom aromom i ukusom
Sastojci:
- 500g šljiva bez koštica
- 120g margarina
- 1 kesica vanilin šećera
- rendana kora od jednog limuna
- 4 jaja
- 180g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 100ml kisele pavlake
- 50g šećera u prahu
- 1/2 kašičice cimeta u prahu
- 1 kašika prezli
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Margarin penasto umutiti sa šećerom, dodati vanilin šećer, rendanu limunovu koricu i 3 jaja.
- Pomešati brašno sa praškom za pecivo. Dodati u smesu sa jajima, sjediniti i sipati u pleh podmazan uljem i posut prezlama.
- Odozgo poređati šljive isečene na polovine.
- Pavlaku pomešati sa preostalim jajetom, šećerom u prahu i cimetom i preliti preko šljiva.
- Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta.
- Ostaviti da se ohladi, iseći, posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.