Predjelo koje nikada ne izlazi iz mode je svakako rolat. Uvek se može naraviti u nekoj novoj vaijanti i dodati neka nova nota ovom jelu, a rolat sa spanaćem je pored ukusa veoma dekorativan pa će dodati sjajan kontrast suhomesnatim proizvodima
Sastojci:
- 5 jaja
- 200 g brašna
- 100 ml jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 200 g svežeg spanaća (blanširanog i iseckanog)
- 150 g ajvara
- 200 g krem sira
- So i biber po ukusu
Priprema:
- Umutite jaja sa malo soli da dobijete penastu smesu. Postepeno dodajte jogurt, brašno i prašak za pecivo. Zatim dodajte blanširani i sitno iseckani spanać, pa sve lagano izmešajte.
- Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Poravnajte je i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta, dok kora ne dobije zlatnu boju. Nakon što se ispeče, izvadite je iz rerne i ostavite da se prohladi tako što ćete je urolati u vlažnu krpu.
- U posudi izmešajte ajvar i krem sir dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte malo soli i bibera po ukusu.
- Ohlađenu koru pažljivo premažite pripremljenim filom. Krenite sa jedne strane i pažljivo urolajte, pazeći da rolat bude čvrsto urolan, ali da se ne prelomi. Umotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider da se stegne par sati.
- Kada je rolat dovoljno stegnut, isecite ga na kriške i servirajte.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.