Ovaj čizkejk je savršen desert za razna okupljanja, ali i one trenutke kad vam se jede nešto slatko, a nemate dovoljno vremena da pripremate zahtevne deserte. Isprobajte ga prvom prilikom i uverite se koliko je sočan i neodoljiv
Sastojci:
- 500 g krem sira
- 350 ml slatke pavlake
- 125 ml kondenzovanog mleka
Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 70 g putera
- 30 ml kondenzovanog mleka
Preliv:
- 200 g čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
- Otopite puter pa ga pomešajte sa mlevenim keksom i kondenzovanim mlekom. Smesu lepo sjediniti pa utisnuti u pleh ili kalup za tortu prečnika 20 cm. Ostavite u frižideru pola sata da se stegne.
- U činiji za fil pomešajte krem sir i umućenu slatku pavlaku, sve dok ne postane glatko. Dodajte kondenzovano mleko u mešavinu krem sira. Mutite dok se ne formira čvrsti šne.
- Smesu za čizkejk prelijte preko pripremljene podloge od keksa u kalupu za torte. Ostaviteu frižideru 6-8 sati ili dok se ne stegne.
- Istopite čokoladu na pari, a pavlaku zagrejte malo, pa pomešajte. Prelijte preko belog dela i stavite da se stegne.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.