Idealan desert za svaku priliku, ali i za svaki dan jeste ovaj mekani čokoladni kolač sa mlečnim filom. Spoj mleka i čokolade je ono što ga čini neodoljivim, a napravi se veoma brzo
Sastojci:
Za koru:
- 6 jaja
- prstohvat soli
- 100 g šećera (6 kašika)
- 10 g vanilin šećera
- 2 kašike brašna
- 2 kašike griza
- 2 pune kašike kakaa
- 1 kašičica praška za pecivo
- kašika jogurta
- kašika ulja
Za beli fil:
- 400 ml slatke pavlake (hladne, iz frižidera)
- 2-3 kašičice meda
- 10 g želatina
- 6 kašika vode
Za čokoladnu glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema:
Kora:
Mikserom mutite jaja sa prstohvatom soli. Postepeno dodajte šećer i vaniln šećer. Mutite oko 5 minuta, dok jaja ne postanu penasta.
Dodajte griz, brašno, kakao, prašak za pecivo i lagano mutite dok se sastojci ne sjedine. Smesu izlijte na tepsiju od rerne na koju ste stavili papir za pečeje.
Rernu zagrejte na 200˚C, a pecite na 180 stepeni, oko 15 minuta. Koru presecite na pola, kako biste dobile dve kore.
Fil:
Slatku pavlaku dobro umutite, pa dodajte med. Ako želite slađi kolač, dodajte još i šećer u prahu po želji.
Želatin potopite u 6 kašika vode, ostavite ga desetak minuta, a zatim ga zagrejte, ali da ne provri. Dodajte topao želatin u umućenu slatku pavlaku i dobro izmiješajte da se sjedini. Fil premažite preko jedne kore i poravnajte. Preklopite ga drugom korom.
Čokoladna glazura:
Istopite na pari čokoladu sa uljem i prelijte preko kore.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.