Čokoladni kolač punog ukusa, hrskave korice i mekane unutrašnjosti nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Napravite brownie po ovom receptu i dobićete svoj novi omiljeni kolač
Sastojci:
- 200 g maslaca
- 200 g tamne čokolade
- 175 g smeđeg šećera
- 3 jaja
- 1 žlica ekstrakta vanile
- 75 g glatkog brašna
- 30 g kakaa u prahu
- Prstohvat soli
- 3 kašike čokoladnih kapljica
Priprema:
- Na pari rastopite čokoladu i maslac pa im dodajte šećer i ekstrakt vanile. Pustite neka se glatka čokoladna smesa malo ohladi pa u nju umešajte jaja i dobro sve sjedinite.
- U smesu dodajte brašno, kakao u prahu i prstohvat soli.
- Na kraju u smesu možete lagano umešati komadiće čokolade, oraha, lešnika ili listiće badema.
- Smesu ulijte u kalup obložen pek papirom i po njoj pospite čokoladne kapljice te je stavite u rernu na 26 minuta. Rerna treba da bude zagrejana na 180 stepeni kada stavite kolač u nju.
- Ostavite neka brownie odmori oko 10 minuta u kalupu, pa isecite nakon 20 minuta.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.