Kineska hrana je kod nas sve popularnija, a jedan od omiljenih sastojaka za pripremu ovih istočnjačkih jela jeste kikiriki. Ovde možete pronaći uputstvo za pripremu najsočnije svinjetine sa kikirikijem
Sastojci:
- 700g svinjskog mesa
- kocka za supu, skuvana u 500ml vode
- 100ml belog vina
- 100g neslanog kikirikija
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika gustina
- 1 kašičica šećera
- 2-3 kašike sosa od paradajza
- ulje
- so i biber
Priprema:
Najpre propržiti kikiriki na malo ulja.
U drugom tiganju, na ulju, propržiti meso iseckano na komade veličine zalogaja, pa kada promeni boju, dodati sitno seckani crni luk, posoliti i pobiberiti po ukusu i dodati gustin.
Promešati, sipati vino, staviti soja sos, šećer, sos od paradajza i supu.
Poklopiti, pa na umerenoj vatri uz povremeno mešanje kuvati oko 20 minuta, piše Moje grne.
Dodati kikiriki, začiniti po ukusu, pa kuvati dok meso ne omekša. Poslužiti toplo uz pire krompir.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.