Prvi 283 pregleda 17. Jun 2024.

Sočna piletina u slatko- kiselom sosu

canva

Na našim prostorima su sve popularnije kombinacije različitih ukusa, a jedna od omiljenih je svakako kombinacija slatko- kiselih umaka. Danas vam predstavljamo ovu sočnu piletinu u slatko- kiselom sosu koja se veoam jednostavno priprema

Sastojci:

  • 400 g pilećih grudi
  • 2 jaja
  • 50 g gustina
  • 100 g brašna
  • 25 ml ulja
  • 10 kašika kečapa
  • 70 ml pirinčanog ili jabukovog sirća
  • 50 g meda
  • par kašika belog luka u prahu
  • mleveni korijander
  • mleveni đumbir
  • mleveni muskantni oraščić
  • 100 g pirinča
  • 1 mladi luk
  • susam za dekoraciju

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Piletinu iseckati na kockice do 5cm, pa je uvaljati u mešavinu brašna i gustina, potom u 2 umućena jaja i peći u tiganju na 25ml ulja. Peći dok spolja ne dobije pečenu žućkastu boju, pa izvaditi iz tiganja.
  2. Pripremiti sos tako što ćete pomešati 10 kašika kečapa, 70ml pirinčanog sirća, 10 kašika soja sosa, 50g smeđeg šećera, 50g meda i začine po ukusu.
  3. Manji pleh (16x16cm) obložiti alu folijom, pa poređati u njega piletinu, zaliti sosom i zatvoriti alu folijom od gore, pa staviti da se peče u rerni na 180 stepeni nekih 20 minuta.
  4. Nakon tog vremena, skinite alu foliju sa vrha pa okrenite piletinu na drugu stranu i pecite još desetak minuta dok se sos ne zgusne.
  5. Servirajte sa pirinčem, susamom i mladim lukom.

Prijatno!

Tvoja reakcija?