Na našim prostorima su sve popularnije kombinacije različitih ukusa, a jedna od omiljenih je svakako kombinacija slatko- kiselih umaka. Danas vam predstavljamo ovu sočnu piletinu u slatko- kiselom sosu koja se veoam jednostavno priprema
Sastojci:
- 400 g pilećih grudi
- 2 jaja
- 50 g gustina
- 100 g brašna
- 25 ml ulja
- 10 kašika kečapa
- 70 ml pirinčanog ili jabukovog sirća
- 50 g meda
- par kašika belog luka u prahu
- mleveni korijander
- mleveni đumbir
- mleveni muskantni oraščić
- 100 g pirinča
- 1 mladi luk
- susam za dekoraciju
Priprema:
- Piletinu iseckati na kockice do 5cm, pa je uvaljati u mešavinu brašna i gustina, potom u 2 umućena jaja i peći u tiganju na 25ml ulja. Peći dok spolja ne dobije pečenu žućkastu boju, pa izvaditi iz tiganja.
- Pripremiti sos tako što ćete pomešati 10 kašika kečapa, 70ml pirinčanog sirća, 10 kašika soja sosa, 50g smeđeg šećera, 50g meda i začine po ukusu.
- Manji pleh (16x16cm) obložiti alu folijom, pa poređati u njega piletinu, zaliti sosom i zatvoriti alu folijom od gore, pa staviti da se peče u rerni na 180 stepeni nekih 20 minuta.
- Nakon tog vremena, skinite alu foliju sa vrha pa okrenite piletinu na drugu stranu i pecite još desetak minuta dok se sos ne zgusne.
- Servirajte sa pirinčem, susamom i mladim lukom.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.