U našim domovima hleba ne sme da fali, pa često, vodeći se ovom parolom, kupimo i više nego što nam je potrebno. Onda se taj hleb gomila, stoji danima i na kraju ga bacimo. Kako se ovo više ne bi dešavalo, postoje načini da se stari hleb iskoristi, a jedan od njih je da napravite pitu
Sastojci:
- 250g sira
- 4 jaja
- 1 šolja mleka
- malo ulja
- so
- biber
- susam
Priprema:
- U činiji izmešajte sir, jaja, mleko, ulje, so i biber. U tu smesu dodajte kriške hleba i slažite dok ne potrošite sav materijal.
- Vodite računa o tome da hleb ne bude suv, više ga umočite. Pre pečenja, možete sve posuti susamom ili kimom.
- Tepsija sa hlebom stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko 20 minuta ili dok hleb ne porumeni.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.