Leto će se ubrzo završiti pa bi bilo dobro da iskoristimo sav njegov potencijal kada su sveži plodovi u pitanju. Jedan od letnjih plodova je svakako tikvica, mngoima omiljena vrsta povrća koja se priprema na bezbroj načina
Sastojci:
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- so i biber po ukusu
- 180 g rendanog sira ( možete koristiti koji god imate pri ruci)
- 250 g rendanih tikvica (ne morate ljuštiti koru ako je mekana)
- 40 g sitno seckanog crnog luka
- 220 ml punomasnog mleka
- 2 velika jajeta
Priprema:
- Pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i biber u velikoj posudi. Mešajte da se sjedini, a zatim dodajte sir i promešajte da se sjedini.
- U posebnoj posudi srednje veličine pomešajte rendane tikvice, luk, mleko i jaja i dobro promešajte.
- Pomešajte mokre i suve sastojke i kagano mešajte dok se ne sjedine.
- Rasporedite smesu u papirne korpice i pobiberite.
- Pecite mafine 13-17 minuta, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne postanu blago zlatno braon boje, a kada ih nežno ubodete prstom, vraćaju se nazad.
Prijatno!
Izvadite mafine s tikvicama iz rerne i ostavite da se ohlade na rešetki da se prohlade, pre nego što ih uzvadite iz kalupa.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.