Prvi 417 pregleda 19. Novembar 2023.

Slane princes krofne: Divno predjelo na slavama!

canva

Ako i vi razmišljate šta biste to mogli da dodate na tanjir sa predjelom ispred svojih gostiju, ove godine vam nudimo nešto novo i zanimljivo, a u pitanju su slane princes krofne. Navikli smo na slatke, kremaste i punog ukusa, ali red bi bio da isprobamo i ove sa piletinom. Kladimo se da će osvojiti brojne simpatije

Takođe, s obzirom da se uveliko približavaju i praznici, možete sačuvati ovaj recept i iskoristiti ga tada i to sa mesom koje ste skuvali u supi, savetuje Coolinarika.

 | Author: canva canva

Sastojci:

Testo:

  • 185 g sve namenskog brašna
  • 115 g putera
  • 250 ml vode
  • pola kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 4 jaja

Nadev:

  • 250 g sitno iseckane kuvane ili pečene piletine
  • 2 čena sitno iseckanog belog luka
  • 3 struka sitno iseckanog mladog luka
  • 1 mala glavica sitno iseckanog ljubičastog luka
  • po ukusu so i sveže samleveni biber
  • 2 vršne kašike majoneza
  • 2 vršne kašike kisele pavlake
  • 20 g sitno iseckanih suvih brusnica
  • 50 g tostiranih i sitnije isečenih oraha
  • 1 puna kašika sitno iseckanog peršuna

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Sve sastojke za nadev sjedinite i ostavite u frižideru najmanje sat vremena da se sastojci sjedine.
  2. U šerpu staviti vodu i puter da se puter otopi, na nižoj temperaturi. Kada se puter otopio, pojačati temperaturu.
  3. U činiju staviti brašno, šećer i so i sve to dobro izmešati.
  4. Kada je voda proključala, a puter se otopio, sklonite šerpu sa vatre, dodatjte brašno i mešajte da dobijete glatku smesu koja će se odvojiti od stranica šerpe i skupiti u loptu.
  5. Masu ostavite da se prohladi, oko 15 minuta pa joj dodavati jedno po jedno jaje, neprestano muteći mikserom
  6. Uključiti rernu na 200°C.
  7. Pleh za pečenje prekriti papirom za pečenje. Napuniti špric sa pripremljenim testom i staviti nastavak sa što većim otvorom ili sipati u kesu i odseći vrh. Istisnuti testo u krug, veličine oko 5 cm i tako raditi sve dok imate materijala. Između krugova ostaviti malo razmaka jer će testo još da naraste.
  8. Pleh staviti ih da se peku u prethodno zagrejanoj rerni, peći ih na 200°C deset minuta, onda smanjiti temperaturu i peći ih još deset minuta dok ne porumene, ali ne otvaratirernu tokom pečenja.
  9. Pečene izvaditi i ostaviti da se malo prohlade. Reckavim nožem za hleb raseći svaku princes krofnu na pola i puniti sa već pripremljenim nadevom.

Prijatno!

Tvoja reakcija?