Sa dolaskom leta želja za slatkišima nikako ne jenjava, a uvek se opredeljujemo za one hladne poput sladoleda. Ipak, volimo i sami da nešto napravimo pa ako već izbegavamo rernu i duge pripreme kolača, ova sladoled torta će nam dobro doći da se počastimo posle ručka
Nema hrpe sudova, nema kuvanja, nema nereda... To je ono što svi ptiželjkujemo, ali uz dobar desert, piše Glossy.
Sastojci:
- 2 kašike čokoladnog krema
- 250ml slatke pavlake
- 300g napolitanki željenog ukusa
Priprema:
Slatku pavlaku umutiti mikserom, dodati krem i sjediniti sve pa smesu podeliti na 4 jednaka dela. Kalup obložite providnom folijom, spajte prvi deo fila, poravnajte i poređajte napolitanke kao koru. Ovakav postupak nastavite sve dok ne utrošite materijal. Poslednji sloj treba da bude fil. Odložite gotovu tortu u zamrzivač da se dobro zaledi, a potom je dekorišite po izboru.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.