Iako uskoro počinje boožićni post, ostavkjamo vam sjajan recept za ejdno mrsno predjelo koje će se svima dopasti. Naravno, ne morate ga praviti samo za slave, predsotji nam mnogo praznika, pa možete recept iskoristiti za bilo koju priliku
Sastojci:
Krofne:
- 100 ml vode
- 100 ml ulja
- 100 g brašna
- 2 jajeta
- prstohvat soli
Prvi nadev:
- 100 g šunke
- 50 g kačkavalja
- 1 kuvano jaje
- 4 kisela krastavca
- 1 kašičica senfa
- 100 ml majoneza
Drugi nadev:
- 150 g šunke isječene na kolutove
- 200 g ajvara
- 100 g krem sira
Treći nadev:
- 200 g šunke
- 100 g kisele pavlake
- 200 g fete ili drugog starog sira
- 100 g susama
- seckani peršun
Četvrti nadev:
- 1 veza sremuša
- 200 g krem sira
- 50 g kisele pavlake
- biber
Priprema:
- Pomešati vodu, ulje i so za krofne, staviti u šerpu da proključa skloniti sa vatre dodati brašno i umutiti da se sjedini.
- U hladnu smesu dodati dva jajeta, jedno po jedno, muteći mikserom. Kašičicom stavljati smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Staviti u rernu da se peče na 180 stepeni oko 20 minuta ne otvarajući rernu. Ostaviti u rerni i da se ohladi. Hladne preseći na pola i puniti pripremljenim filom.
- Za prvi fil, kačkavalj, šunku i krastavce isecite na sitne kocke, a jaje narendajte. Sjedinite sa senfom i majonezom i punite krofne.
- Isecite 100g šunke na kocke, a ostatak na tanke kolutove. Pomešajte ajvar sa krem sirom i dodajte kockice šunke. Presecite princes krofnu, donji deo obložite tankim kolutom šunke i preko stavite nadjev sa ajvarom.
- Blago prepecite susam na teflonskom tiganju. Fetu ili drugi stari sir narendajte, pomešajte sa toliko kisele pavlake da dobijete gušću smesu. U to dodajte pečeni susam i sitno sjeckani peršun. Sjedinite, pa smesom filujte šunku i pravite rolnice. Sremuš sitno iseckajte i dodajte sir i pavlaku. Pobiberite, opet promešajte i sipajte u špric sa velikim otovorom.
- Svaku krofnu presecite tako da donji deo bude veći i filujte želejnim nadevom. Ako nemate šrpic, možete krofne filovati i kašikom.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.