Prvi 724 pregleda 03. Mart 2024.

Sekeli gulaš: Jelo od kiselog kupusa koje morate probati!

canva

Ako ste mislili da su jedina jela od kiselog kupusa podvarak, pita i salata, varate se! Prema legendi, ovo jelo je dobilo ime po mađarskom piscu i novinaru Jozsefu Szekelyju koji je jedne večeri došao u restoran koji je bio pred zatvaranjem želevši da pojede nešto ukusno

U gostionici su mu rekli da imaju tek ostatke gulaša i kiselog kupusa, a on je tražio da ih pomešaju. Jelo je postalo hit i nakon toga su ljudi dolazili na ručak i tražili Szekelyjev gulaš, piše Stil.

Sastojci:

  • 3 veće glavice crnog luka
  • 1/2 kg kiselog kupusa
  • 300 g svinjskog filea
  • ulje, so, biber
  • malo začinske paprike
  • 1 list lovora

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Oljuštite crni luk i sitno ga iseckajte. Iseckani kiseli kupus isperite pod mlazom hladne vode i ocedite ga. Svinjsko meso operite i nasecite na kocke.
  2. U većoj šerpi na vrućem ulju propržite luk, dodajte list lovora, a potom i meso isečeno na kockice. Propržite ga da postane rumeno (15-20 minuta). Posolite ga i po želji pobiberite.
  3. Pečenom mesu dodajte kupus, malo aleve paprike i promešajte. Poklopite i dinstajte još 15-20 minuta.

Prijatno!

Tvoja reakcija?