Kremasto- hrskava poslastica kakve su krempite retko koga ostavlja ravnodušnim. Iako je reč o klasiku među kolačima, krempite nikada neće izaći iz mode, a uz ovaj recept možete ih napraviti veoma brzo i lako
MissGastro tvrdi da vam za njihovu pripremu treba samo pola sata, a da jednako brzo nestaju i sa tanjira... Pa, hajde da vidimo šta je sve to potrebno za ovaj slasni desert!
Sastojci:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 2 pudinga od vanile
- 4 kašike brašna
- 1,4 l mleka
- 1 lisnato testo
- šećer u prahu
Priprema:
- Odvojiti žumanca od belanaca pa žumanca dobro umutiiti sa 150g kristal šećera i dodati praškasti puding, brašno i 4dl mleka. Dobro promešati i skuvati u litru mleka kao puding.
- Od belanaca i 50g šećera umutiti čvrst sneg pa lagano umešati u vreo fil.
- Lisnato trsto razvaljati tanko, izbosti viljuškom i ispeći na prevrnutom plehu na 180 stepeni oko 15 minuta dok ne porumeni.
- Gotovo lisnato testo iseći na pola pa premazati kremom. Drugu polovinu iseći na kvadratiće pa složiti kao gornju koru.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.