Nedostatak vremena je nešto što većinu ljudi na anšoj planeti tišti pa u tom situacijama pojedemo bilo šta, umesto da se prepustimo ukusnom i lepom obroku koji smo sami pripremili. Mi danas imamo jedan odličan recept, a za njegovu pripremu vam stvarno treba samo pola sata
Iako je čar ovog recepta u sremušu koji nikako ne treba izostaviti, kako pišu Domaći recepti, naš savet je da umesto sremuša upotrebite beli luk, s obzirom da ćete sremuš veoma teško naći kada nije proleće.
Sastojci:
- pakovanje testenina
- 200g suve slanine
- oko 100ml ulja
- 400g paradajz pelata
- 400ml vode
- kašika bašna+ 100ml vode
- začini i so po ukusu
Priprema:
- Zagrejati ulje u tiganju pa smanjiti na srednju temperaturu i dodati slaninu iseckanu na kockice. Propržiti pa dodati ispasiran pelat zajedno sa vodom u tiganj. Ostavite da provri pa opet smanjite vatru.
- Dodajte začine i posolite po ukusu.
- Testeninu skuvajte na uobičajen način.
- Brašno i vodu pomešajte pa dodajte u tiganj koji ste sklonili sa vatre pa vratite da se lagano krčka.
- Kada se testenina skuva, procedite je i operite i promešajte sa sosom.
- Po želji pospite rendanim parmezanom.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.