Ukoliko spadate u velike sladokusce, a ne znate za šta biste se pre odlučili kada su kolači i torte u pitanju, imamo za vas odličnu ideju, a to je, kako naslov kaže, torta od kolačića. Da, dobro ste pročitali, skrolujte naniže za recept!
Christina Tosi, autorka nove knjige "All About Cookies" autor je i recepta za ovaj neobičan desert koji je sa nama podelio Cosmopolitan. Ukoliko ste već zainteresovani, zasucite rukave, potrudite se i dobićete nesvakidašnji specijalitet koji možete poslužiti premijerno za Božić. Zvuči primamljivo! Lets cook!
Sastojci:
- 8 kašika neslanog omekšalog putera
- 3/4 šolje + 2 kašike šećera
- 3/4 šolje brašna
- 1 jaje
- 1/2 šolje gustina
- 3 kašike + 2 kašičice kukuruznog brašna
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice praška za pecivo
- 1/8 kašičice sode bikarbone
Priprema:
Na srednjoj jačini mutite puter i šećer oko sedam minuta. Pokupite špatulom sve sa stranica činije, dodajte jaje i mutite dok ne postane glatko. Nakon toga d+masi dodajte brašno, gustin, kukuruzno brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu te mutite samo dok se sastojci sjedine.
Zagrejte rernu na 350 stepeni. Podmažite kalup za tortu sa odvojiim prstenom i pripremite bazu za kolače. Izaberite šarene perlice za tortu po želji i pomešajte da se sastojci sjedine. Testo poravnajte u plehu tako da nema udubljenja i da kasnije presek bude lep. Možete dodatno posuti perlicama po spoljnim ivicama testa unutar prstena. Pecite oko 20 minuta. Pustite da se potpuno ohladi pre vađenja iz kalupa.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.