Prvi 76 pregleda 26. Decembar 2022.

Savršen recept za tortu od kolačića

instagram/canva

Ukoliko spadate u velike sladokusce, a ne znate za šta biste se pre odlučili kada su kolači i torte u pitanju, imamo za vas odličnu ideju, a to je, kako naslov kaže, torta od kolačića. Da, dobro ste pročitali, skrolujte naniže za recept!

Christina Tosi, autorka nove knjige "All About Cookies" autor je i recepta za ovaj neobičan desert koji je sa nama podelio Cosmopolitan. Ukoliko ste već zainteresovani, zasucite rukave, potrudite se i dobićete nesvakidašnji specijalitet koji možete poslužiti premijerno za Božić. Zvuči primamljivo! Lets cook!

Sastojci:

  • 8 kašika neslanog omekšalog putera
  • 3/4 šolje + 2 kašike šećera
  • 3/4 šolje brašna
  • 1 jaje
  • 1/2 šolje gustina
  • 3 kašike + 2 kašičice kukuruznog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice praška za pecivo
  • 1/8 kašičice sode bikarbone

 

Priprema:

Na srednjoj jačini mutite puter i šećer oko sedam minuta. Pokupite špatulom sve sa stranica činije, dodajte jaje i mutite dok ne postane glatko. Nakon toga d+masi dodajte brašno, gustin, kukuruzno brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu te mutite samo dok se sastojci sjedine.

Zagrejte rernu na 350  stepeni. Podmažite kalup za tortu sa odvojiim prstenom i pripremite bazu za kolače. Izaberite šarene perlice za tortu po želji i pomešajte da se sastojci sjedine. Testo poravnajte u plehu tako da nema udubljenja i da kasnije presek bude lep. Možete dodatno posuti perlicama po spoljnim ivicama testa unutar prstena. Pecite oko 20 minuta. Pustite da se potpuno ohladi pre vađenja iz kalupa.

Prijatno!

Tvoja reakcija?