Vreme je za biskvitne, čokoladne i jake kolače koje svi volimo! Vreme letnjih poslastica je prošlo pa se sada vraćamo ovim 'zimskim' poslasticama, tako da vam predlažemo da obavezno isprobate ovaj preukusan kolač sa lešnicima
Sastojci:
- 7 belanaca
- 6 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 g lešnika
- 100 ml ulja ili jedna šoljica
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 7 žumanaca
- 100 g čokolade za kuvanje
- 125 gr maslaca
- 50 g mlevenih lešnika
Priprema:
- Čokoladu izrendajte na krupno rende. Lešnike ispecite u rerni, očistite od ljuske i iseckajte u secku ili sameljite.
- Umutite belanca u čvrst sneg, a zatim polako dodajte šećer, brašno, mlevene lešnike, čokoladu i prašak za pecivo, neprekidno mešajući špatulom ili mikserom, ali najslabijom brzinom.
- Pleh dimenzija 33x30cm namažite maslacem, pospite brašnom i sipajte pripremljenu smesu za kolač.
- Rernu zagrejte na 200 stepeni i čim stavite kolač da se peče smanjite na 150 stepeni, pa pecite 20 minuta.
- Na pari skuvajte fil tako što ćete umutiti žumanca sa šećerom, dodati izlomljenu čokoladu i maslac, a zatim kuvati oko pet minuta uz neprekidno mešanje varjačom.
- Kolač ostavite u plehu u kome ste ga pekli da se ohladi ,pa preko njega ravnomerno namažite fil.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.