Spoj višanja i čokolade je nadaleko poznat po čuvenoj Švarcvald torti koja je neizostavan detalj na mnogim gozbama. Ovakvi spojevi idealni su za sve one koji nisu ljubitelj voćnih torti jer im čokolada daje potrebnu slast pa će zadovoljiti ukus i najprobirljivijih sladokusaca
Još jedna prednost ovog recepta koji delimo savama jesteu tome što je za pripremu torte potreban samo mikser. Nema paljenja rerne, nema kuvanja fila već samo mikser i degustacija!
Sastojci:
- 120g pudinga od vanile koji se NE KUVAJU
- 1.7l mleka
- 400 g kakao keksa
- 100 g nutele
- 200 g višanja
Za glazuru:
- 50 g putera
- 50 g šećera
- 100 ml mleka
- 50 g kakaoa
Priprema:
- Jedan po jedan, potapajte keks u 200ml mleka pa ređajte u vidu kore.
- Preko stavite višnje, a u preostalo mleko sipajte puding od vanile i dobro umutite.
- Podelite fil na 3 jednaka dela, pa u jedan dodajte nutelu i sjedinite.
- Preko višanja premažite beli fil, pa poređajte keks koji ste umočili u mleko, zatim višnje, pa nutela fil.
- Poravnajte, poređajte keks koji ste umočili u mleko, višnje, a onda premažite beli fil. Lepo poravnajte. Preko poređajte keks.
- Istopite puter, šećer, mleko i kakao i prelijte preko keksa. Ostavite da se stegne u frižideru, pa služite.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.