Kako bismo između Nove godine i Božića napravili kalorijski predah, trebalo bi da u organizam unesemo nešto laganije od pečenja, ruske salate i sličnihjela koja prate pomenute praznike. Danas vam predstavljamo sjajan recept za čorbicu od sočiva koju morate da probate
Crveno sočivo je blagog i neutralog ukusa koji podseća na pasulj, a obiluje raznim vitaminima i nutritijentima koji će savršeno pripremiti organiyam ya novi kalorijski suficit tokom Božića, piše Kurir.
Sastojci:
- 1 šolja crvenog sočiva
- 1 glavica sitno oseckanog crnog luka
- 2 čena iseckanog belog luka
- 1 šargarepa isečena na kolutove
- 1 šolja vode
- so i biber po ukusu
- curry po ukusu
- svež korijander za posipanje
Priprema:
- Veče pre kuvanja čorbe, sočivo potopite u šerpi kako bi nabubrilo. Ujutru prospite tu vodu, kuvajte ga u novoj pa prospite i tu vodu te zatim sočiv ocedite i ostavite sa strane.
- Dinstajte crni i beli luk u loncu dok ne postanu staklasto providni. Dodajte šargarepu, crveno sočivo i šolju vode. Kuvajte dok sočivo ne omekša.
- Dodajte kari u prahu, so i biber po ukusu. Koristite blender ili štapni blender da dobijete kremasu čorbicu. Poslužite je ukrašenu svežim korijanderom.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.