Kad kažemo 'ručak u kafani' i pod tim mislimo na nešto 'na kašiku', kao toplo prdjelo u 99% slučajeva biramo baš teleću čorbicu. Čini se da šefovi kuhinja imaju svoje tajne recepte i metode kako da im ovaj specijalitet bude ukusan i nezboravan, ali mi smo im doskočili sa ovim receptom koji morate da isprobate
Sastojci:
- 500 g teletine
- 2 šargarepe
- 1 veći krompir
- 1 glavica crnog luka
- 1/2 korena celera
- 2 kašike brašna
- 60 gr masti
- 1 žumance
- 180 gr kisele pavlake
- so i biber po ukusu
- peršun
Priprema:
- Iseckajte sitno crni luk, pa izdinstajte na polovini količine masti u dubokoj šerpi.
- iseckajte meso na sitne kocke pa dodajte luku, nalijte vodom da ogrezne, pa smanjite temperaturu i ostavite da se krčka oko 45 minuta uz povremeno mešanje.
- Šargarepu izrendajte, a celer i krompir isecite na sitne kocke, pa dodajte u šerpu sa mesom. Stavite začine i nalijte oko dve litre vode.
- Na tihoj vatri propržite brašno dok ne porumeni. Dodajte u šerpu sa povrćem i mesom, sve promešajte i ostavite čorbu da se kuva još pola sata.
- Žumance i kiselu pavlaku razmutite i dodajte u čorbu koja lagano vri pa ostavite još par minuta da provri.
- Sveži peršun iseckajte sitno, pa pospite čorbu i servirajte.
- Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.