Čak i oni koji nisu najveštiji u kuhinji, mogli bi da naprave sutlijaš, poslasticu koju smo u detinjstvu gotovo svakodnevno jeli. Potrebno vam je samo par sastojaka i malo truda da pred sobom imate ovaj savršen desert
Sastojci:
- 1 šolja pirinča kratkog zrna
- 4 čaše mleka
- 1 vanilin šećer
- 6 kašika šećera
- voda
- cimet i suvo grožđe po želji
- malo soli
Priprema:
- Pirinač očistite i operite pod mlazom vode pa sipajte u šerpu, nalijte vodom i kuvajte na srednjoj temperaturi sa malo soli.
- Mešajte pirinač tokom kuvanja, kako ne bi zagoreo i zalepio se za šerpu.
- Kada voda provri, dodajte još malo vode, ali tako što ćete postepeno sipati i mešati pirinač.
- Kada provri, dodajte 1 šolju mleka, a zatim i ostatak, pa mešajte dok se skroz ne ukuva i postane prepoznatljive teksture, nekih 15 minuta.
- Sklonite sa ringle i dodajte sivo grožđe i cimet.
Prijatno!
Sve dodatne informacije možeš dobiti na sajtu Kratak spoj.
Prijavi se OVDE!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.