Karađorđeva šnicla nastala je po ugledu na ruske kotlete i to sasvim slučajno, kako to inače bila sa fenomenalnim jelima. Ovo je tradicionalno jelo srpske kuhinje koje pored lokalaca, obožavaju i stranci
Sastojci:
- kilogram svinjskog filea
- 4 jaja
- 4 dl ulja
- 200 g prezli
- kajmak – oko 40 g kajmaka po šnicli
- so
- 200 g brašna
Priprema:
- Meso dobro izlupajte, posebno po krajevima, i posoliti.
- Kajmak stavite na šnislu celom dužinom. Potom urolajte šniclu.
- Uvaljajte šnicluu brašno, potom u jaja i na kraju u prezle.
- U tiganj stavite ulje da se dobro ugreje.
- Polako spustite karađorđevu šniclu u ulje i pržite oko 15 do 20 minuta, vodeći računa da se kajmak ne istopi.
- Vaditi šnicle kada lepo porumene i služiti uz pomfrit i salatu.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.