Avokado je izuzetno bogat zdravim mastima, ali i mnogim vitaminima pa nije retkost da se sve više nalazi na jelovnicima i starijih i mladih. Iako ima puno načina da ga iskoristite, pasta je definitivno najsavršeniji
Sastojci:
- 250 g testenine
- 1 veliki zreli avokado bez koštice i kore
- 1 kašika soka od limete ili limuna
- 1 češanj belog luka
- naseckan svež peršun
- so po potrebi
- kašika maslinovog ulja
- 50 g rendanog parmezana
Priprema:
- Prokuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju pa je ocedite od viška tečnosti.
- Avokado, beli luk, sok od limete, peršun, so izmešati štapnim mikserom dok se ne dobije glatka i kremasta smesa.
- Dobijeni sos preliti preko testenine i dobro izmešati. Posuti parmezanom i služiti dok je toplo.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.