Dobrodošli u čarobni svet slatkiša! Ako ste ljubitelj Ferrero Rocher kuglica, spremite se za nezaboravno iskustvo sa našom Ferrero Rocher tortom!
Sastojci:
Za koru:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 80 g otopljene čokolade za mešenje
- 3 kašike brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 70 g mlevenih pečenih lešnika
Za fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g krema
- 250 g mascarpone sira
- 130 g mlevenih pečenih lešnika
Za preliv:
- 100 g istopljene čokolade
- 50 g seckanog pečenog lešnika
Priprema:
Za pripremu kore, umutite belanca sa šećerom i vanilinim šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. Zatim, postepeno dodajte žumanca jedno po jedno, neprestano muteći. Smanjite brzinu miksera i polako dodajte brašno, prašak za pecivo, mlevene lešnike i otopljenju čokoladu. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 180 stepeni. Kada se kora ohladi, presecite je po dužini da dobijete dva dela. Za pripremu fila, prvo umutite slatku pavlaku. U posebnoj posudi umutite maskarpone sir, krem (nutelu ili krem sa seckanim lešnikom) i mlevene lešnike, a zatim lagano dodajte umućenu slatku pavlaku. Nafilujte ohlađenu koru polovinom fila, stavite drugu koru preko i premažite je preostalim filom. Tortu možete premazati filom i sa strane. Na kraju, prelijte tortu otopljenom čokoladom i pospite je seckanim pečenim lešnicima. Takođe, kao dekoraciju možete dodati Ferrero Rocher kuglice. Pre služenja, ohladite tortu preko noći da se svi ukusi sjedine. Prijatno, uživajte!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.