I sama reklama govori da nas Plazma ne pušta da odrastemo, a realno i jeste tako. Uvek joj se rado vraćamo u tortama, kolačima, poslasticama, kašama, pa čak i u vidu jednog od omiljenih doručaka: Mleka i plazme! Nudimo vam jedan recept za kolač koji će vas sasvim izvesno oduševiti
Sastojci:
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- prstohvat soli
- 3 kašike kakaa
- 100ml ulja
Preliv:
- 300ml čokoladnog mleka
Fil:
- 400g kisele pavlake
- 150g šećera u prahu
- 200ml slatke pavlake
- 300g mlevene plazme
- 1 vanilin šećer
- Šlag za dekoraciju
Priprema:
- Odvojiti belanca od žumanaca pa u belanca dodati so i umutiti mikserom. Dodati šećer i dobro umutiti mikserom. Umešati jedno po jedno žumance neprekidno muteći. Umešati kakao i brašno i sjediniti mikserom. Na kraju dodati ulje i izmiksati.
- Pleh premazati uljem, posuti brašnom, usuti pripremljenu smesu i ravnomerno rasporediti po plehu. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta,a zatim smanjiti na 100 stepeni i peći još 15 minuta.
- Izvaditi iz rerne pečenu koru, izbockati čačkalicom i odmah je preliti čokoladnim mlekom. Ostaviti da se ohladi i da lepo upije čokoladno mleko.
- Mikserom umutiti slatku pavlaku za fil u čvrst šlag. Dodati kiselu pavlaku, šećer u prahu, vanilin šećer i dobro umutiti mikserom. Mikser isključiti pa umešati mlevenu plazmu i izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili. Fil rasporediti preko ohlađene kore.
- Za dekoraciiju umutiti šlag po uputstvu sa kesice i naneti preko fila.Ostaviti da odstoji u frižideru sat vremena.
Ptrijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.