Recepata za pilav je bezbroj, a koliko god se trudili da ih ispratimo, uvek imamo neku svoju tajnu kako da dobijemo najukusniji ručak od namirnica koje gotovo uvek imamo kod kuće
Danas vam predstavljamo ovaj stari recept za pilav sa šampinjonima i piletinom koji se veoma lagano pravi, a tako ej ukusan da vam pored njega neće trebati ništa osim salate, piše Ona.
Sastojci:
- 250 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 200 g pečuraka
- 2 šargarepe
- 200 g belog mesa
- so
- biber u zrnu
- začini po ukusu
- peršun
- ulje
Priprema:
- Iseckajte meso na kockice, a šargarepu na kolutove. U šerpu nalijte toplu vodu, pa stavite meso i šargarepu da se kuvaju. Tokom kuvanja, stavite i malo bibera u zrnu.
- U dublji zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte sitno seckan crni luk i pečurke. Kada luk postane staklast, dodajte i pirinač. Stavite piletinu i šargarepu u pirinač i pečurke i začinite po ukusu.
- Podmažite pleh, pa sipajte pirinač sa mesom i šargarepom.
- Pilav pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Kada je pilav gotov, dodajte mu sitno seckan sveži peršun.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.