Pekarske kifle su idealan izbor za doručak ili večeru, ali su isto tako odlične za sva posluženja, okupljanja i užine. Mi danas imamo savršen recept za vas: Dobićete divne kiflice, mekane kao duša, pa predlažemo da ih isprobate već ovog vikenda
Sastojci:
- voda 500 ml
- kvasac 42 g
- ulje 100 ml
- so 1 kašika
- šećer 2 kašike
- brašno 750 gr
Priprema:
- Kvasac dodati u mlaku vodu, dodati šećer, ulje, so i brašno i zamesiti testo, prekriti i ostaviti da nadođe oko 30 minuta u toplom.
- Testo premesiti i podeliti u loptice veličine po želji kolike hoćete da vam budu kifle. Pouljiti radni sto i svaku lopticu okalagijom rastanjiti i uviti u kiflu i ređati u pleh. Premazati sa vodom i posuti susamom i na svaku kiflu staviti po malo posnog margarina.
- Kiflice ostaviti da nadođu oko 20 minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta. Pečene kifle premazati ovlaš sa malo ulja i vode koje ste pomešali zajedno.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.