Prvi 5841 pregleda 16. Februar 2025.

Recept za mekanu lenju pitu sa jabukama

youtube/canva

Lenja pita je uvek savršen izbor da zasladite i oduševite svoju porodicu, nenadane goste ili da udovoljite sebi. Ovo je starinski recept od koga će vam zamirisati cela kuća, a pravi se jednostavno i brzo, od sastojaka koje verovatno već imate u kući

Sastojci:

  • 1kg jabuka
  • 1 čaša jogurta
  • 2 jajeta
  • čaša šećera + 3 kašike šećera za fil od jabuka
  • pola čaše ulja
  • 2 do 2 i po čaše brašna
  • korica jednog limuna
  • kesica praška za pecivo
  • cimet

 | Author: youtube/canva youtube/canva

Priprema:

  1. Jabuke izrendajte, ubacite ih u tiganj i malo prodinstajte na niskoj temperaturi. Dodajte oko 3 kašike šećera. Dodajte i cimeta po ukusu i promešajte. 
  2. Dva jajeta izlupajte, pa dodajte čašu šećera i kesicu vanilin-šećera. Umutite. 
  3. Dodajte čašu jogurta (ili mleka), zatim i pola čaše ulja, pa dve čaše brašna, pa kesicu praška za pecivo. Dok dodajete sastojke, postepeno mutite. Narendajte koricu opranog limuna u testo.
  4. Pleh nauljite i pobrašnite, pa sipajte polovinu smese za testo i pecite 10 minuta na 180 stepeni. Kad se uhvati korica, rasporedite fil od jabuka, pa ostatak smese za testo. Vratite u rernu na 180 stepeni na otprilike dvadeset minuta do pola sata, u zavisnosti od jačine rerne, dok se ne zapeče i korica porumeni.

Prijatno!

Tvoja reakcija?