Lenja pita je uvek savršen izbor da zasladite i oduševite svoju porodicu, nenadane goste ili da udovoljite sebi. Ovo je starinski recept od koga će vam zamirisati cela kuća, a pravi se jednostavno i brzo, od sastojaka koje verovatno već imate u kući
Sastojci:
- 1kg jabuka
- 1 čaša jogurta
- 2 jajeta
- čaša šećera + 3 kašike šećera za fil od jabuka
- pola čaše ulja
- 2 do 2 i po čaše brašna
- korica jednog limuna
- kesica praška za pecivo
- cimet
Priprema:
- Jabuke izrendajte, ubacite ih u tiganj i malo prodinstajte na niskoj temperaturi. Dodajte oko 3 kašike šećera. Dodajte i cimeta po ukusu i promešajte.
- Dva jajeta izlupajte, pa dodajte čašu šećera i kesicu vanilin-šećera. Umutite.
- Dodajte čašu jogurta (ili mleka), zatim i pola čaše ulja, pa dve čaše brašna, pa kesicu praška za pecivo. Dok dodajete sastojke, postepeno mutite. Narendajte koricu opranog limuna u testo.
- Pleh nauljite i pobrašnite, pa sipajte polovinu smese za testo i pecite 10 minuta na 180 stepeni. Kad se uhvati korica, rasporedite fil od jabuka, pa ostatak smese za testo. Vratite u rernu na 180 stepeni na otprilike dvadeset minuta do pola sata, u zavisnosti od jačine rerne, dok se ne zapeče i korica porumeni.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.