Miris pečenih jabuka nas uveliko podseća da je jesen stigla, a kada je reč o jesenjim kolačima, lenja pita je verovatno prva asocijacija kada pomislimo na poslastice ovog godišnjeg doba. Kako jabuka ima tokom cele godine, predlažemo da ovaj recept sačuvate kako biste uvek imali ideju za savršen desert, u bilo koje doba
Brza i laka priprema je ono što je posebno izdvaja, a potrebno vam je samo nekoliko sastojaka koje uglavnom imate u kući. Osim toga, njen ukus je ono što osvaja svakog ko je proba, piše Lepota i zdravlje.
Sastojci:
Testo:
- 500 g brašna
- 1 jaje
- 150 g šećera
- 1,5 dcl mleka
- 200 g masti ili 250 g margarina
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 1,5 kg jabuka
- 1 vanilin šećer
- 150g šećera
- 1 kašika griza
Priprema:
- Oguljene jabuke narendajte.
- U dublju posudu stavite jaje, 250g margarina, 150g šećera, prašak za pecivo i vanilin šećer.
- Lepo sve sjedinite, pa postepeno dodajte brašno i mleko dok ne dobijete željenu gustinu testa. Važno je da se ne lepi za posudu.
- Pleh namazati mašću i posuti malo brašno po njemu da se rasporedi. Posuti brašno preko radne ploče, pa na njemu razviti testo u veličini pleha. Razvijeno testo prebacite u pleh.
- Narendane jabuke ocediti od soka, dodati 150g šećera, 1 kašiku griza i vanilin šećer. Sjedinite sve rukama i poslažite na testo u plahu i malo ih pritisnite.
- Rernu zagrejte na 200 stepeni.
- Ponovite postupak sa testom i prebacite ga preko fila sa jabukama.Izbodite gornji deo testa viljuškom.
- Pecite oko pola sata!
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.