Nakon ruske salate, pečenja, pihtija, meza i svega ostalog što se tiče praznika, red bi bio da pređemo na hranu koja je malo lakša. Jedan od naših predloga je ova detoks čorbica od povrća koju treba podhitno da napravite
Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1 glavica crnog luka
- 3 šargarepe
- 3 štapića celera
- 5 čenova belog luka
- 1. kašika mlevenog svežeg đumbira
- 1,5 kašičica mlevene kurkume
- 1,5 kašičice sušenog timijana ili ruzmarina
- 1 šolja suvog zelenog ili braon sočiva
- 1 šolja svežeg seckanog korijandera
- 1 kašika sveže ceđenog limunovog soka
- so i biber po ukusu
Priprema:
- Povrće iseckajte, pa izdinstajte luk, šargarepu i celer da omekšaju, a zatim dodajte beli luk, đumbir, kurkumu i timijan.
- Kada začini puste aromu, nalijte vodom i ostavite da se kuva. Dodajte sočivo i so, a zatim sve prokuvajte, a kada proključa čorba, smanjite vatru na lagano krčkanje i pokrijte lonac poklopcem.
- Čorbicu kuvajte dok ne omekša sočivo, nekih pola sata.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.