Svima nam se dešavalo da se precenimo pa za ručak napravimo više sosa, a onda skuvamo i više testenine nego što je potrebno i tako u nedogled. Hajde, sos će se nekako i pojesti, ali uvek ostaje ono pitanje šta uraditi sa preostalom testeninom. Jednostavno je- napravite čips i uživajte uz film
Sa druge strane, ako koristite fritezu na vruć vazduh što je svakako preporuka MissGastro, dobićete relativno zdravu grickalicu. Umesto da kupujete čips koji je pržen u dubokom ulju, predlažemo da napravite ovaj za koji vam je potrebno svega par kapi ulja. Ovaj recept postao je viralan još 2021. godine na TikToku, a kako se sve više zagovara ideja da hranu ne treba bacati, sa čime se apsolutno slažemo, ovde vam nije potreban maltene nikakav budžet.
Sve što treba da uradite jeste sledeće:
@damancookedit #pastachips are my new go to snack. #foodontiktok #tiktokrecipes #homecook #airfryer #pasta ♬ Do It - Chloe x Halle
- Skuvanu testeninu pomešajte sa par kapi ulja kako biste je "obložili, a zatim dobro uvaljajte u mešavinu začina po želji: koristite aromatične začine poput bosiljka, ruzmarina, belog luka u granulama i origana;
- Pecite u fritezi na vruć vazduh na 200 stepeni oko 10 minuta, ali na pola pečenja obavezno izmešajte kako bi se sve ravnomerno zapeklo;
- Izvadite iz friteze i uživajte u ukusima. Ukus ćete dodatno obogatiti ako se uz čips opredelite i za neki umak, bilo da volite gvakamole, majonez ili neki umak na bazi grčkog jogurta. izbor je na vama!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.