Palačinke su veoma povoljna i brza poslastica koju spremamo i jedemo u svim prilikama, a sve češće se pojavljuju i njihove razne varijacije poput pohovanih palačinki, torti od palačinki ili lazanja. Kako god da ih volite, imamo još jedan sjajan rcept koji potiče iz Nemačke
Naime, Nemci prave palačinke bez mleka i brašna pa su ove pogodne za one koji iz bilo kog razloga izbegavaju ove namirnice, piše Stvar ukusa. Palačinke su vazdušaste i preukusne, a vi nam nemojte verovati na reč nego ih što pre napravite!
Sastojci:
- 2 jajeta
- 50 g tahinija
- 50 g biljne slatke pavlake
- 20 g margarina
- 1 kašičica jabukovog sirćeta
- 1 kašičica psilijuma (biljno vlakno)
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 100 ml vode
- 1 kašičica eritritola
Priprema:
U posudi pomešajte jaja, tahini, slatku pavlaku, istopljeni margarin, jabukovo sirće, psilijum i prašak za pecivo. Dobro umutite, pa ostavite smesu da odstoji desetak minuta. Dodajte vodu i eritritol, pa opet sjedinite mikserom. Ispecite palačinke uobičajeno, tiganj premažite uljem, pa sipajte kutlaču smese i razlijte po tiganju.
Filujte nadevom po želji!
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.