Ovaj obrok čiji se recept nalazi pred vama obiluje proteinima i neophodnim amino- kiselinama upravo zbog ribe koja nije toliko poznata na našim prostorima. U pitanju je aljaška kolja, slična osliću, ali mnogo više nalik bakalaru. Možete je pronaći u marketima u obliku fileta. Ovaj recept za pohovanu ribu sa umakom od limete će vas oduševiti
Dodatni plus je to što što ćete dobiti spolja hrskavu, a iznutra mekanu ribu, piše MissGastro.
Sastojci:
- 800 g krompira
- 2 jaja
- so i biber
- 4 fileta aljaške kolje (oko 150 g)
- 3 kašike brašna
- 80 g prezli
- 3 kašike maslaca
- 2 limete
- 1 kašika šećera
- 200 ml mleka
- 2 kašike milerama
Priprema:
- Oprani krompir stavite da se kuva u ljusci oko 25 minuta. Za to vreme, operite filete ribe i prosušite ih ubrusom, poslote i pobiberite. Uvaljajte ribu u brašno, zatim u umućena jaja pa u prezle. Stavite filete na toplo i pržite ih u dubokom ulju oko 3 minuta sa obe strane.
- Limetu ogulite tako da uklonite sav beli deo, pa izrežite filete i sačuvajte sok koji se ocedio tom prilikom.
- U šerpici karamelizujte šećer pa dodajte sok od limete. Kada se otopi sve, umaku dodajte kriške limete.
- Iscedite kuvani krompir i oljuštite ga. Zgnječite, dodajte mleko i mileram pa napravite pire mikserom uz začine po želji.
- Pohovanu ribu poslužite uz pire i umak od limete.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.